Російський військовий літак тричі порушив повітряний простір Японії — деталі

Російський Іл-38 у повітряному просторі Японії. Фото: mod.go.jp

Російський військовий літак сьогодні, 23 вересня, тричі порушив повітряний простір Японії. У зв’язку з цим японський винищувач-перехоплювач уперше в історії випустив сигнальну ракету. Про це повідомив міністр оборони Японії Мінору Кіхара на брифінгу в Токіо, інформує FREEДОМ.

Кіхара уточнив, що патрульний літак Іл-38 порушив повітряний простір над японськими територіальними водами на північ від острова Ребун. Перш ніж випустити сигнальні ракети під час третього за сьогоднішній день порушення, льотчики піднятих у повітря японських винищувачів F15 і F35 по радіозв’язку попередили про це російських військових.

“Порушення повітряного простору нашої країни російським військовим патрульним літаком викликає крайнє розчарування. Ми висловили рішучий протест російському уряду дипломатичними каналами та настійно закликали не допустити повторення подібного інциденту”, — заявив Кіхара.

Він зазначив, що японські сили самооборони продовжать стежити за військовими пересуваннями Росії в повітряному просторі Японії.

Читайте також: Шість літаків РФ за два дні виявили над Балтійським морем — реакція

Прямий ефір