МЗС України засудило зустріч Лукашенка з ватажком “ДНР” Пушиліним і пригрозило РБ наслідками

Олександр Лукашенко і Денис Пушілін. Фото: president.gov.by

Міністерство закордонних справ (МЗС) України попередило Олександра Лукашенка про наслідки через зустріч із Денисом Пушиліним, головою окупаційної адміністрації “ДНР”. Також Київ відкидає лицемірну риторику Лукашенка про так звані засади співпраці з тимчасово окупованими територіями України та вважає її підтримкою військової агресії Росії. Про це йдеться у заяві МЗС України, повідомляє FREEДOM.

“Ця зустріч є ще одним підтвердженням, що позиція нинішньої влади Білорусі щодо суверенітету та територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками Кремля та не має нічого спільного ані з міжнародним правом, ані з міжнародними зобов’язаннями Республіки Білорусь. Україна відкидає лицемірну риторику Олександра Лукашенка щодо “принципів” співпраці з тимчасово окупованими територіями України та вважає її черговим свідченням підтримки загарбницької війни проти нашої держави”, — із заяви Міністерства закордонних справ України.

У зовнішньополітичному відомстві також зазначили, що “згадані недружні дії політичного керівництва Білорусі не можуть залишитися без належного реагування і матимуть негативні наслідки для українсько-білоруських відносин”.

Читайте також: Спроба промацати ґрунт: заяви Лукашенка про Білорусь як можливе місце ескалації війни оцінив Губаревич

Прямий ефір