Війська РФ безупинно атакують українські позиції — за добу на фронті відбулося понад 160 боєзіткнень, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті залишається складною. Російська окупаційна армія, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує українські позиції. Сили оборони стримують натиск росіян, завдаючи ворогу максимальних втрат. Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 163 бойових зіткнення. Про це сьогодні, 22 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Противник впродовж минулої доби завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах:

  • три ракетні удари із застосуванням 10 ракет;
  • 77 авіаударів, зокрема скинув 116 КАБів;
  • здійснив понад 5 000 обстрілів, з них 175 — із реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження понад 1 570 дронів-камікадзе. 

Авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони України за минулу добу вразили шість ворожих пунктів управління різних типів, 18 районів зосередження особового складу, два місця знаходження озброєння і військової техніки та чотири артилерійські системи армії РФ.  

На Харківському напрямку ворог намагався штурмувати поблизу міста Вовчанськ. Крім цього, авіація противника завдала ударів КАБами по житлових районах Харкова, внаслідок чого постраждали люди та цивільна інфраструктура. 

На Куп’янському напрямку за добу відбулося сім атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік від Синьківки, Степової Новоселівки, Кругляківки, Котлярівки, Стельмахівки та Лозової. 

На Лиманському напрямку ворог атакував 28 разів. Намагався вклинитися в оборону ЗСУ поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Торського, Терн, Макіївки, Новосадового та Білогорівки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили штурм російських загарбників поблизу Виїмки.

На Краматорському напрямку росіяни атакували 11 разів у районі Калинівки, Майського, Андріївки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 12 атак неподалік від Неліпівки, Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 28 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьк, Красний Яр, Новогродівка, Селидове, Маринівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Селидового.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 25 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед біля Георгіївки. Крім цього, ворог атакував у бік Цукуриного, Гірника, Костянтинівки, Катеринівки та Желанного Другого.

На Времівському напрямку противник здійснив дев’ять штурмів позицій ЗСУ в районі Вугледара, Катеринівки, Водяного та Павлівки. Активно використовував для ударів на напрямку бомбардувальну авіацію.

На Гуляйпільському напрямку російські загарбники безрезультатно атакували в районі Гуляйполя.

На Оріхівському напрямку російські окупаційні війська чотири рази штурмували позиції Сил оборони в районі Роботиного, Новоандріївки та Новоданилівки.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти з землею свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали 26 авіаударів 33 КАБами по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Читайте також: Курахівський і Покровський напрямки пріоритетні для командування армії РФ, — Коваленко

Нагадаємо, за минулу добу Сили оборони ліквідували на фронті 1 500 російських окупантів, 52 бойові броньовані машини, 67 дронів і дві реактивні системи залпового вогню ворога.

Прямий ефір