Для боротьби з КАБ Україні необхідні ППО, авіація і дозвіл завдавати ударів західною зброєю по аеродромах РФ, — Коваленко

Олександр Коваленко. Фото: vzglyad.az

Росія активно використовує кориговані авіаційні бомби (КАБ) для ураження території України. Для боротьби з цим видом зброї Україні необхідно мати засоби протиповітряної оборони (ППО) великого радіуса дії, авіацію і дозвіл завдавати ударів західною зброєю по території РФ, щоб знищувати аеродроми. Про це сьогодні, 21 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Засоби боротьби з КАБ є. Це засоби протиповітряної оборони великого радіуса дії, авіація, яка б могла протидіяти, використовуючи комплекси великого радіуса дії, наприклад, F-16 з ракетами AIM-120 AMRAAM. Підтримка літаків дальньої радіолокаційної розвідки та виявлення. Ми повинні були отримати літаки Saab 340”, — сказав він.

Україні необхідно мати можливість завдавати ударів по території Російської Федерації, де розташовані військові аеродроми, підкреслив експерт.

“Також важливим є ураження російських аеродромів на території Російської Федерації далекобійним західним озброєнням, таким як, наприклад, ракети ATACMS. Особливо цікавий ATACMS з бойовою частиною касетного типу. Це взагалі ідеальний варіант для ударів по території Російської Федерації саме в питанні ліквідації аеродромів і техніки, яка там розміщується”, — пояснив він.

Читайте також: За сьогодні російські війська застосували вже майже 90 керованих авіабомб, — Зеленський наприкінці 939-ї доби війни

Прямий ефір