Політтехнолог перерахував чинники, які можуть змусити Путіна зупинити війну в Україні

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Російська армія зазнає в Україні колосальних втрат, але це не стало причиною закінчення війни. Тому що для російського диктатора Путіна втрати, навпаки, стимулюють до ще більшої агресії. Змусити Путіна зупинити війну можуть зовсім інші чинники. Про це сьогодні, 21 вересня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

“Ще колишній головком України Валерій Залужний говорив про те, що була хибна надія на те, що, побачивши кількість жертв і втраченої техніки, Російська Федерація згорне так звану “СВО”. Але цього не сталося. Колосальні втрати провокують російського диктатора на ще більшу агресію”, — зазначив Постернак.

За його словами, зупинити Путіна все ж таки здатні кілька факторів. Перший із них — внутрішньополітичний тиск.

“Перше, це серйозний внутрішньополітичний тиск, спровокований різними природними обставинами. Наприклад, коли рівень підтримки війни у РФ впаде на дуже низький рівень. А це своєю чергою може спровокувати страх перед мобілізацією. У РФ ходять наполегливі чутки про наступну хвилю офіційної мобілізації. Навіть є інформація про те, що Шойгу представляв доповідь Путіну про необхідність такої мобілізації”, — розповів політтехнолог.

Ще одним чинником політтехнолог назвав тиск Китаю.

“Але за умови, що Китай займе більш вагому, відповідну ролі цієї країни розумну, раціональну позицію, а не політичне підігравання Росії для збалансування Заходу та стягування основної уваги Заходу на Східну Європу”, — зазначив експерт.

Ще одним важелем тиску на Путіна гість ефіру назвав санкції.

“Це також можуть бути більш суттєві нафтові та взагалі енергетичні санкції, починаючи від ядерного палива, закінчуючи обсягами торгівлі нафти та страхування нафти по всьому світу. Ці три обставини теоретично могли б супроводжувати рішення Путіна призупинити криваву війну в Україні, яка, безумовно, б’є по авторитету Росії в майбутньому та виводить її із системи міжнародних відносин та міжнародного права”, — резюмував Олег Постернак.

Читайте також: Потрібно максимально збільшити ціну війни для РФ, щоб вона змушена була йти на переговори, — Фесенко щодо плану перемоги України

Прямий ефір