300 “вагнерівців” доставили до лікарні на Луганщині — медики відмовляються лікувати їх, — Генштаб ЗСУ

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Російські окупанти завдали одного ракетного і 32 авіаційних удари, здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ протягом минулої доби. Зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей. Є поранені та загиблі серед мирного населення. Про це сьогодні, 29 січня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російські війська продовжують наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському — ведуть оборону.

Українські військові відбили атаки російських загарбників в районах 16 населених пунктів Луганської та Донецької областей.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони 21 населеного пункту. На Запорізькому — 19 населених пунктів. На Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 15 населених пунктів (Харківська область).

Не припиняють війська РФ обстрілів і на півдні. За добу на Херсонському напрямку під обстріли з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів потрапили райони 11 населених пунктів і місто Херсон.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала чотири удари по районах зосередження російських окупантів, а ракетники і артилеристи уразили два пункти управління, дві позиції ППО противника, шість районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби.

Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так, в 15-ту міську багатопрофільну лікарню Ювілейного Луганської області доправлено до 300 найманців ПВК “Вагнер”.

“Через те, що більшість з них є носіями таких захворювань як ВІЛ/СНІД, сифіліс, туберкульоз та пневмонія, лікарі відмовляються надавати їм медичну допомогу”, — зазначили у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Було 77 обстрілів позицій ЗСУ в районі Соледара за добу, — Череватий про ситуацію на Донбасі

Прямий ефір