“Прошу таких виродків, як я, більше не приїжджати сюди”: історії мобілізованих росіян

Російський військовий. Скріншот: uatv.ua

Між мобілізацією та фронтом — кілька днів. Росіян кидають воювати до України без будь-якої підготовки та з мінімальним забезпеченням. Про це розповідають ті, кого тільки готують до вирушення на бойові позиції, а також полонені, інформує FREEДОМ.

Усі, хто був затриманий одразу після потрапляння до України, просять вибачення у населення і наголошують, що їх жорстоко обдурили.

Один із російських військових розповів, що прибув до міста Куп’янська “вбивати націоналістичні батальйони”, але побачив простих мирних громадян. У своєму зверненні він закликає не йти на війну.

“Я був призваний московським військкоматом 21 вересня 2022 року до лав російської армії. Прибув до міста Куп’янська вбивати націоналістичні батальйони. Коли я сюди потрапив, зрозумів, що ніяких батальйонів тут немає. Перебувають одні звичайні мирні жителі, люди похилого віку, жінки, діти. Я прошу таких виродків, у такій формі, як я, більше не приїжджати сюди. Я щиро жалкую і каюся, що так вчинив”, — розповів він.

Також російські військові кажуть, що вони не проходять жодної підготовки перед вирушенням до зони бойових дій.

“Нам офіційно сказали, що підготовки перед вирушенням до зони бойових дій не буде. Офіційний командир полку підтвердив цю інформацію. 29 вересня у нас вирушення має бути в Херсоні. Тож думайте самі, вирішуйте самі”, — поділився мобілізований.

Читайте також: Дагестан, Якутія і не лише: хто в Росії виступає проти мобілізації

Прямий ефір