У меню курсантів Харківського Національного університету Повітряних сил імені Кожедуба входить понад півтисячі страв. Цей навчальний заклад одним з перших в Україні перейшов на систему харчування за каталогом. У курсантській їдальні побувала журналістка телеканалу “Дом” Наталія Білокудря.
“Влітку ми нашим військовослужбовцям готуємо мохіто, справжнє – замовляємо свіжу м’яту, лайм. Також готуємо їм хот-доги, гамбургери. Даємо фрукти: банани, апельсини, ківі. Хочеш – береш з собою, для них це дуже зручно”, – говорить в. о. заступника начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба Володимир Гниря.
Третьокурсниця Юлія рада переходу на нову систему харчування. Тепер, каже, нову страву можна спробувати прямо в курсантській їдальні.
Всього у ВНЗ кілька ідалень. У кожній потрібно одночасно нагодувати до двох тисяч чоловік. Щодня кулінари і кухарі готують 18 різноманітних страв – виходячи з необхідних для курсантів калорій.
Курсанти Харківського університету вже два роки харчуються по системі каталогу. Представники інших ВНЗ приїжджають сюди, щоб подивитися, як працює реформа харчування в Збройних Силах України, і перейняти досвід.
Нагадаємо, що дітям загиблих військових надаватимуть безкоштовне харчування у школах.
Раніше Рада підтримала закон про харчування військових (ВІДЕО).