В Україні назвали імена спортсменів, які нестимуть прапор на відкритті ІІІ Зимових ЮОІ (ФОТО)

Фото НОК України

Сьогодні о 20:30 за київським часом у Швейцарії відбудеться відкриття ІІІ Зимових юнацьких Олімпійських ігор, які триватимуть до 22 січня.

Про це інформує UATV.

Для юних учасників найпрестижнішого молодіжного форуму планети церемонії відкриття відбудуться у двох містах – Лозанні та Санкт-Моріці, де й розташовані Олімпійські селища ЮОІ-2020.

У першій частині змагального періоду Ігор мешканцями Лозанни-2020 стали наші представники біатлону, гірськолижного спорту, хокею 3х3 та фігурного катання. В історичному Санкт-Моріці розташувалися наші спортсмени з санного спорту та скелетону.

Почесну місію нести український прапор на церемоніях відкриття Зимових юнацьких Олімпійських ігор-2020 отримали найбільш титуловані члени нашої команди: бронзовий призер ХІV зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю з біатлону Степан Кінаш та срібна призерка етапу Кубка світу серед дівчат із санного спорту Юліанна Туницька відповідно.

І Степан, і Юліанна зізналися, що для них велика несподіванка, але, разом з тим, і велика честь – представляти рідну країну на відкритті престижного спортивного форуму.

Нагадаємо, ІІІ зимові Юнацькі Олімпійські ігри відбудуться з 9 по 22 січня. Вони зберуть 1872 найкращих юних атлетів планети віком 15-18 років, які протягом 13 змагальних днів розіграють 81 комплект нагород у 8 видах спорту та 16 дисциплінах.

Україна представлена на престижному старті 39 спортсменами, які виступатимуть у біатлоні, лижному двоборстві, хокеї 3х3, санному спорті, фігурному катанні, шорт-треку, стрибках на лижах, скелетоні, фристайлі, гірськолижному спорті, лижних гонках та сноубордингу.

Довідково:

  • У 2008 році Міжнародний олімпійський комітет започаткував Літні та Зимові юнацькі Олімпійські ігри (ЮОІ), які відбуваються кожні два роки. Їх головне завдання – через проведення спортивних змагань розширити культурну та освітню складову в кар’єрі молодого покоління спортсменів.

Раніше повідомлялося, що українська тенісистка Катерина Бондаренко виграла свій перший матч в основі WTA з червня 2018 року.

Прямий ефір