На Херсонщині у промислових масштабах вирощують найдорожчу у світі спецію

Фото з сайта agroday.com.ua

Відоме фермерське господарство, що у селищі Любимівка на Херсонщині, вирощує  шафран – найдорожчу у світі спецію. За три роки аграріям вдалося збільшити площу висадки до трьох гектарів. А починали ентузіасти всього з п’яти соток.

Про це повідомляє “AgroTimes”.

Як розповіли фермери, шафран може рости та давати врожай без поливу. Впродовж вегетації рослину не уражають хвороби та не псують шкідники. Тому поля можна не обробляти хімічними засобами захисту. Протягом року висаджена маточна цибулина шафрану відмирає, а на її місці формуються до п’яти нових цибулин.

Фермери вирощують  культуру на одному місці три роки, а потім викопують цибулини для розширення власної посівної площі та на продаж.
До речі, роздрібна вартість однієї такої цибулини становить від шести до десяти гривень.

Нагадаємо, українські фермери хочуть створити унікальний ягодопереробний цех на Київщині. За останні 4 роки Україна збільшила експорт культивованих ягід у 19 разів, причому експорт свіжих ягід зріс у 17 разів.

Прямий ефір